Media berichten

Actie Barchem te koop krijgt vervolg

Geplaatst op
26 september 2013 De Stentor
Afbeelding        
Barchem te koop De huizenprijzen staan in de tuin .Foto  Ton Kolkman

BARCHEM – De actie Barchem te koop van 19 en 20 april krijgt een vervolg. Vrijdag 4 oktober is er een informatieavond met een serieus randje en zaterdag 5 oktober een open huisdag voor alle koopwoningen Barchem.

Met de ludieke actie in april werd Barchem op de Nederlandse kaart gezet. Van de circa 50 te koop staande huizen in april zijn er intussen veertien definitief van eigenaar gewisseld. Het leerlingenaantal van de school in Barchem kan hierdoor met 8 leerlingen groeien.

 • Contact 5 JuniBarchem Centraal: binnen een maand al een zeer groot succesBarchem – De werkgroep Barchem Centraal onder auspiciën van Vereniging Contact Barchem meldt trots dat het actieweekeinde ‘Barchem te Koop’ op 19 en 20 april een enorm succes is geworden.Alle drie de doelstellingen zijn door de werkgroep onder leiding van initiatiefnemer Hans Nieboer behaald:

  • Barchem is op de Nederlandse kaart gezet.

  • De huizenverkoop in Barchem is weer op gang gebracht.

  • Leerlingen voor de plaatselijke Barchschole trekken

  Vrijdag 31 mei vond de eerste sleuteloverdracht in een lange rij van (gelet op het aantal reeds verkochte woningen binnen één maand en de nog komende overdrachten) aan de Sparrenlaan in het kader van de weekendactie Barchem Centraal plaats.

  Daarnaast zijn van de vijftig te koop staande huizen er acht inmiddels met een ‘optie’ verkocht. Ook heeft er zich een nieuwe leerling gemeld bij de Barchschole en verwacht de school in het volgend schooljaar nog enkele nieuwe leerlingen te kunnen begroeten.

 • Verkoopactie Barchem succesvol
  Omroep Gelderland 31 Mei

BarchemCentraal

Link:    Verkoopactie Barchem succesvol

 • Barchem zet dorp met succes te koop
  De Volkskrant 31 Mei

media_xl_1678957

Het Achterhoekse dorp Barchem heeft zichzelf met succes te koop gezet. Een kwart van de woningen die te koop stonden, heeft na de actie ‘Barchem te koop’ in april nieuwe bewoners gevonden. De eerste nieuwe inwoner ontvangt vandaag de sleutel.

Het dorp zette zichzelf in april in de etalage om krimp en vergrijzing tegen te gaan. Schooldirecteur en initiatiefnemer Hans Nieboer was vrijdag opgetogen. ‘Dit succes hadden we niet kunnen vermoeden.’ Na de actie zijn 2 woningen verkocht en voor 10 woningen voorlopige koopcontracten getekend. In het dorp stonden bijna 50 woningen te koop. De nieuwe bewoners komen volgens Nieboer veelal niet uit de directe regio.
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen volgen de manier waarop Barchem zichzelf op de kaart zette. Zij meten ook de resultaten die dat oplevert. Het dorp bracht onder meer een glossy uit, maakte een website en hield een open weekend.
Nieboer heeft ongeveer 15 nieuwe leerlingen nodig om de basisschool open te kunnen houden. Inmiddels is één nieuwe scholier ingeschreven en komen er van de nieuwe gezinnen nog 8 kinderen bij, is zijn verwachting. Het voorbestaan van de school is van belang, zodat ook winkels en andere voorzieningen in stand kunnen blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s